Lillebror 19 år

2011-03-11 - 22:46:18
Idag fyller min lilla bror 19 år, och jag undrar hur fasen det går till. Det betyder dessutom att jag ska fylla 22 iår.
Det är inte så att jag har åldersnoja, nej att åldras gör mig ingenting. Däremot känner jag lite ångest över att tiden går så fruktansvärt fort och jag är rädd för att inte hinna med, speciellt nu med lilla Lilly! Nåja, man vänjer sig väl.

Iallafall så har jag länge varit sugen på att få baka en tårta, och det var väl ett toppentillfälle att göra en tårta åt Jimmy på hans födelsedag!

Jag bestämde mig för att prova använda sugarpaste (en massa gjord av i princip endast SOCKER, som man använder istället för marsipan, lite lättare att jobba med, lite vitare, men mycket sötare) för första gången, och blandade ihop en egen. Annars finns det att beställa från olika webshopar men det kändes alltför besvärligt.

Sugarpasten blev faktiskt ganska bra, det var kul!

Däremot blev tårtan ful som faen, för precis när jag spacklat klart den med smörkrämen så vaknade lillan med lilla hungern och smörkrämen hann bli lite hård och torr innan jag fick på SP-locket. Så den blev ganska knölig.

Inte särskilt god heller. Tyckte jag, men de andra verkade nöjda iallafall.

Marsipanrosorna blev jag åtminstone nöjd över, synd bara att klantarsel-jag med min amningshjärna spolade ut all smörkräm och hade ju inget att "fästa" dem med på tårtan. Så jag grävde fram en tub med pyntgelé ur skafferiet och fick de någorlunda stadiga.

Varför jag skulle kladda dit krumelurerna vet jag inte heller, men jag hann inte göra så många rosor som jag ville (ville göra en krans efter halva sidan, men Lilly tyckte inte marsipanmodellering verkade intressant) och försökte istället fylla ut lite med nåt mönster.


Den är iallafall gjord på en sockerkaksbotten med blåbärsmousse, vaniljmousse och chokladsmörkräm.

Det blev lite mycket med båda mousserna, lite för mycket färskostsmak från blåbärsmoussen dessutom, och så blev det ett lite för tjockt täcke med smörkräm, så den blev fruktansvärt äckelsöt i ovandel..

Bättre lycka nästa gång, men Sugarpaste kommer jag fortsätta experimentera med!

Någon som förresten har bra tips på hur man lyckas med spacklingen för övrigt?
Jag är kass och måste spritsa hela tårtan och sen smeta ut det, annars välter jag allt, eller mosar den eller förstör den på något annat vis..

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0