30.10.2008 >uppdatering<

2008-10-30 - 15:38:49

Ehm, okej, nu har jag då visst blivit "utmanad" av Lina. Det som är lite busigt är att jag känner inte ens 5 st som har blogg :D Meen jag ska göra mitt bästa.

Reglerna är följande:

- Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.

- Berätta 5 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
- Utmana 5 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
- Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

5 saker alltså.. okej;

♦ Jag är arbetslös, förutom vissa halva Måndagar :D
♦ Jag har igår och idag ätit after eight till lunch. (15 stycken igår, lite färre idag, blir smått illamående efter 10)
♦Jag har sparat en liten prov-påse med kattmat (som jag fick från en katt-tidning) i hopp om att snart skaffa en liten kissebebis!
♦Jag gnuggar just nu mina geniknölar hårt för att lyckas byta "header", på min blogg. Vet knappt vad det är.
♦Jag önskar mig en dammsugare i present/julklapp? Fast jag har ändrat mig förresten, jag vill ha den orangea :)

Okej, vilka ska jag då utmana?

Sofia, Malin, Karin och.. sen känner jag ingen mer som bloggar tror jag, så jag måste utmana Lina tillbaka. :P 3 stycken i alla fall :)


30.10.2008

2008-10-30 - 13:38:20
Fy f*n vad tiden bara rinner iväg.  Imorgon är det Fredag, sista Oktober och det känns som att början på september kanske var i måndags. Det är konstigt. Jag tycker att dagarna känns sjukt långa när jag bara går hemma, men så varje fredag så måste jag fundera vars veckorna tar vägen. Jag blir lite stressad faktikst.

Bosse ringde i alla fall nyss, han undrade om jag kunde jobba imorgon. Heldag dessutom! :) woohoo! Det känns bra så man kanske får någon krona inför Jul och Eriks♥ tjugo-årsdag.

Jag tänkte försöka piffa upp med bilder lite oftare. Därför oförklarliga motiv som har ytterst lite med själva bloggtexten att göra. :)


F
örhoppningsvis har min hosta lagt sig lite till imorgon, det tvivlar jag ju på dock. Jag blev förkyld i Måndagskväll, var döende i Tisdags (Fast förmodligen inte lika mycket som om det hade varit en kille :D ), men igår kändes det faktiskt mycket bättre, tills vi skulle lägga oss. Jag kan inte ligga ner, för då hostar jag, och det slutar aldrig. Jag hostar tills jag kvider av smärta, jag hostar tills jag spyr, jag hostar så länge jag ligger ner. Och sympatiska Erik då, "alltså kan du sluta, du har typ hostat sen nio, jag kan inte sova"  ;P Åh ursäkta tänkte jag, och satte mig upp och sov för hans skull. 
Nog med själv ömkan.

Nu börjar jag faktiskt bli riktigt less på det här. Att göra absolut inget av värde under dagarna. Det värsta är att jag kan ju inte direkt planera någonting, för mitt i allt så ringer ju ATAB, och undrar om jag vill jobba några timmar. Och jag kan bara inte tacka nej. Det enda jag sysslar med är att spela theSims. Men nu har alla mina barn nästan blivit stora så det är snart inge kul nå mer (jag spelar alltså 4-6 timmar om dagen i värsta fall, förstå min frustration) :S

Jag är då glad att jag inte bor i Tyskland i alla fall. Då hade jag varit prostituerad vid det här laget. (Sofia läste en artikel om prostitution, om man är arbetslös i Tyskland och blir erbjuden att jobba som prostituerad så måste du ta det, annars blir du utskriven ur arbetsförmedlingen och får inte en krona)

27.10.2008 >uppdatering<

2008-10-27 - 18:28:21

Hallå hallå!

Ursäkta det hastiga avslutet, men jag fick joursamtal från Alviks Trafficking ;P Pensionären var magsjuk, no comments on that. Är fortfarande upprörd över hela "pensionär-grejen" som jag skrivit om tidigare.

Jag hade ju från hela början tänkt lägga in en bild på vår ny-införskaffade Kissnitti. ;PDetta är hur den såg ut på kvällen vi hämtade den. Idag ser den lite annars ut. Vita blinkers, andra fälgar och en hel del service såsom oljebyte och dylikt. Erik♥ är en riktig arbetsmyra när det kommer till att hålla efter bilarna.

I helgen, Lördags närmare besämt, så var jag ju då ut med Sofia. Vi började kvällen hos en trevlig tjej som heter Angelica i hennes fina lägenhet, med bl.a. djävulens påfynd singstar. Sedan fortsatte vi mot Olivers Inn, men där var det då på tok för mycket folk för att jag skulle riktigt trivas. Men det var kul ändå.

Nu ska jag följa med Maggan och titta på ett klaffbord. Hon vet inte riktigt vad hon ska ha det till, men det var visst någon lady i byn som sålde ett, så why not?

Ha det bra. xoxo :P

27.10.2008

2008-10-27 - 06:49:52
Godmorgon!

Även fast man är arbetslös måste man ta sig i hampan någon gång och kliva upp med tuppen. Tror inte att det är bra att sova bort mer än hela dagen. Flera dagar förra veckan, när jag och Erik gick och lade oss, så hade jag inte ens varit vaken 12 timmar, gissa om jag har svårt att somna! Men jag vill ju inte sitta vaken när Erik ligger och snusar gott i sängen, då ligger jag hellre och vrider på mig där bredvid han.

Nu ringde Johan. Iväg och jobba! Hoppas jag inte kör i diket. ;P

24.10.2008

2008-10-24 - 11:09:49

Morrn.

Pratade just med Erik♥.. Ibland kan jag tycka att han gormar lite.. Nu ska vi visst fara och köpa en bil som vi var och tittade på för redan en månad sen. Meen, det blir nog bra, så länge vi får oss en bil så jag kan ta mig någonstans om dagarna!

Jag kände faktiskt ingen inspiration till att blogga idag. Kanske skriver mer senare.

23.10.2008 >uppdatering<

2008-10-23 - 15:36:02
Nu har jag tvättat två maskiner med lite sängkläder och grejer. Hann även med lite theSIMS :P

Jag kan inte släppa hur gärna jag vill ha en Electrolux ErgoRapido Cyclonic 2in1 i diamond sand. De är så fina, och hur praktiska och smidiga som helst! Erik♥ tycker att det är överdrivet att köpa en dammsugare för ett och etthalvt tusen när det finns för fyrahundra spänn.. Nåja, vänta bara han kommer komma krypandes på sina knän för att få låna den lilla till att dammsuga bilen.

På tal om bilar, ÄR DET NÅGON SOM HAR EN BILLIG BIL TILL SALU?!

Nu har jag inte tid med det här längre. Jag ska gå och laga mat.

Thank you, come again.

23.10.2008

2008-10-23 - 10:30:39
God morgon!

Vilken natt det har varit. Vaknade någonstans kring 02.00 inatt av någonting som kändes lika skönt som tarmvred. Låg kvar och ojade mig en timme eller något liknande, i tron om att jag förmodligen kommer få spendera resten av natten på Sunderby sjukhus. Men det gick bra, helt plötsligt insåg jag att det nog var en liten släng av magsjuka. (Jag behöver kanske inte skriva vad som fick mig att inse detta, det kanske ni förstår)
Efter det så hade jag ganska lätt att somna om, men när jag somnade fick jag då inte vara ifred. Två otäcka mardrömmar efter varann.

Nu hade jag tänkt sortera lite tvätt, och sen gå ner och äta min köttfärssås ala Pappa. Jag kanske uppdaterar lite senare idag.

Hejdå.

22.10.2008

2008-10-22 - 11:07:57
Jag vet, nu var det längesedan jag skrev igen. men ibland har jag bara mycket att göra. Eriks mamma har varit ledig Mån, Tis & Ons,  så vi har aktiverat varann. Eller det är mest hon som har aktiverat mig med mördar-promenader, men efteråt känns det faktikst riktigt bra :)

Igår var jag hos tandläkaren igen, och fick veta att den 3 december kommer jag bli av med tandställningen!!! över dagen, sen ska jag dit igen och få en ny, men den är uttagbar, HAHAH! Vilken underbara lycka att kunna äta popcorn igen, utan att hitta popcorn-skal i tänderna 5 dagar senare, eller att kunna äta spaghetti och köttfärssås utan att spaghettin lägger sig omlott i underläppen och köttfärsbitar kilar in sig på ställen i käften som jag inte trodde fanns!
Underbart!

Jag jobbade i måndags igen! Men bara fyra timmar. Men det är ju bättre än ingenting. Det som jag blir j*vligt irriterad över är dessa jävla pensionärer! Eller nä, Uffe är jättebra. Men förra måndagen när jag sitter där, alla har kört färdigt och vi väntar på att klockan ska bli lite mer så vi kan fara hem. När vi alla sitter där och pratar så hör jag mini-chefen (är inte riktigt säker på vad han har för befattning inom företaget) säga ; "Jag pratade med Uffe, han kunde komma och köra på Fredag", när jag sitter där, arbetslös!!  Om dom nu tycker att jag är så värdelös eller om dom nu tycker att det är bättre på något sätt att hålla en pensionerad militär med jobb istället för en nyutbildad 19-årig, arbetslös, tjej, så gör då det när jag inte hör er!   Men Uffe är fortfarande min favvo ;P Han ber ju de i alla fall att fråga mig först.
Sen finns det ju de pensionärerna som aldrig verkar vilja släppa taget, som till och med jobbar helger och kvällar, äh, jag säger bara;

"Era egoistiska gamla gubbstötar, låt oss unga få en chans som inte redan har hus, avbetalat lån, etc, vi behöver jobben fan så mycket mer än ni!!!"

Nåväl, mer än så kan jag väl inte göra, så det är lika bra att inte hetsa upp sig över nå. Och hungrig är jag. Bäst jag går ner och äter lite. Limp-macka med leverpastej och gurka, mmm...

Jag saknar min älskling ganska mycket idag. :( Hoppas han skyndar sig hem från jobbet. ♥

Tjingeling!

18.10.2008

2008-10-18 - 18:31:50
Hallå! :)

Det finns människor med dåliga säljknep, må jag säga. Idag ringde vi då på en Toyota Starlet, men tanten på andra sidan tråden säger att "det kommer en man och ska titta på bilen, ring på några timmar igen", sagt och gjort, erik ringde upp två-tre timmar senare och lilla tanten sa "han har inte kommit än, men jag känner han, så jag lovade att hålla den tills på måndag åt han". Jag säger bara haha sug på den tant, du gick just miste om en riktigt snabb och smärtfri affär.
Synd för oss dock att vi verkar gå miste om en rätt bra och billig bil. Nåväl, det finns nog fler starlets där ute.

Igårkväll var vi ju till Piteå, å fasen vad kul det var! ♥

Nu ska jag ta och fräscha till mig och sedan ska jag och min älskling♥ fara ut och göra ängesbyn osäkert.

Bye bye, then.


16.10.2008 >uppdatering<

2008-10-17 - 11:20:06

Jag insåg att jag nog skulle må bra av att lämna sims en stund till. Kanske äta frukost och ta en promenad sen, det hade ju inte skadat!

Nu när jag likaså är här ska jag berätta om Sofias sorkpest. :D Haah, det var så kul.
Igår så var Sofia här som sagt, och vi for in till stan en sväng och köpte bränn-cd-skivor, och jätte söta skivfodral i olika färger, men det hörde inte hit. När vi kom hem på gården lyfte vi ut hundarna från bilen och gick raka spåret till huset och in. Det gjorde även hundarna, men på något litet vänster lyckades någon utav dem få med sig ett "skräp" som denna någon la på mattan i köket. Sofia såg det och sa "vad är det här?" och tog upp skräpet för att titta närmare och sedan kasta det. Plötsligt kastade hon skräpet ifrån sig och skrek, ja hon skrek nu allt hon kunde: 
"aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhh!!!" vilket fick mig att hoppa till och även skrika "vaa?! vad är det?! aah!" högst förvirrad! :D
"en muuuuus, jag tog i en död mus, det ligger en död mus på köksgolvet, jag kommer få SORKPEST!!!!" sen tog jag kort på den och sofia kastade bort den (hon hade ju redan tagit i den en gång, varför smitta ner oss båda med sorkpest :D )

    
Här vilar lille musen. 
Under din korta tid ibland oss
gav du oss många skratt,
kanske även sorkpest.
Vila i Frid. †Nu till nå roligare, igår blev jag faktiskt jätteglad, Marlene skrev och berättade att hon skulle komma till piteå i helgen och hon var sugen på party. Det hade faktiskt varit skitakul att få fara till piteå och umgås lite med tjejerna, att sen få vara lite full gör ju inte saken sämre :P jag dricker faktiskt så sällan så jag har då inte dåligt samvete. Hoppas hoppas hoppas att vi kan fara!!

Tjingeling!

16.10.2008

2008-10-16 - 09:54:53
Ännu en underbar dag att vakna till. En dag i alla fall.

F*n, jag har så ont i axeln att jag knappt kan skriva.

Jo just det, måste ju skriva om hur läskigt det är att vara arbetslös! Nu när jag låg här i sängen med datorn i knät, hör jag hur det kommer en bil upp på gården (detta är alltså inget vanligt fenomen förr än vid 16-tiden när Erik och Maggan kommer) så jag studsar upp för att se om det är Sofia som tycker att hon har tråkigt, men ICKE!
Det var en silvrig citroën som kom och vände vid garaget. Ni tänker "han körde fel bara", det ni kanske inte vet är att om man körde fel borde man uppmärksammat detta tidigare eftersom våran tillsammans med grannarnas privata grusväg är rätt låång, så såvida han inte skulle till Börje (som bor på vägen innan oss) så snokade han!

O
ch dessutom, när man sover länge på dagarna, så ligger man vaken länge på kvällarna när alla andra har somnat, och då hör man massa ljd som man normalt sett inte brukar höra. Som t.e.x. inatt, det lät som att antingen en traktor eller helikopter skulle parkera på vår fönsterbräda (det är ju rätt stor skillnad på en traktor och helikopter, men erik snarkade rätt högt så jag kunde inte riktigt placera ljudet, men högt lät det!).  Jag som då är mörkräddast i förmodligen hela hockey-sverige fick bara ännu svårare att sova, låångt efter att traktokoptern hade farit vidare.

För, om ni inte har förstått det så bor vi urskogen, no one can hear you scream!!!

Nu ska jag gå ner och kissa och sen ska jag spela theSims!!!

Peace Out.

15.10.2008

2008-10-15 - 11:02:33

Godmorgon. :)

Jag visste det, och jag ber om ursäkt till alla mina hundratals fans som läser min blogg (jag själv och kanske lina?) :D.
Det var 4 dagar sen jag bloggade, jag vet. Men helgerna har jag rätt så mycket att göra (om man jämför med veckorna i alla fall ;P), och i Måndags, gissa vad, jobbade jag! Det kändes riktigt bra faktiskt. Och sen igår hade jag absolut ingen motivation till att göra något  annat än att spela mitt nyförvärvade theSIMS2DoubleDeluxe.

>> Dagens Tips: The Sims 2 , och lägg märke till tvåan<<

J
o i alla fall, som sagt så fick jag ju jobba i Måndags! Dom fick ringa tre gånger för att jag ens skulle vakna, sen när jag till slut vaknade insåg jag att jag har inte ens en bil att ta mig in till stan med. Så jag sa ju det till dem, men det var visst inget hinder, de verkade ha riktigt ont om folk :P Så, de kom och hämtade mig, från Luleå, till Ängesbyn, och tillbaka. :D
wiiee, en dags jobb är ju i alla fall en dags lön :D

Men nu kommer sofia, så nu ska vi pröva installera the sims på hennes dator också, så hon vet om hon ska köpa det eller inte ;P (Desperate Housewives fungerade inte på hennes dator (men det funkar på min :D), så nu är hon skeptisk mot den, och vill inte köpa något spel innan hon vet att det fungerar )

Jag är nu officiellt en datanörd av (hittills) mild grad.

10.10.2008

2008-10-10 - 14:46:22

God eftermiddag.

Jag funderar ganska ofta på om jag gör rätt när jag söker jobb.. Jag börjar med att titta var jobben finns, sedan vad det är för slags anställning, och hur länge det gäller. T.e.x. Om det är ett jobb i Luleå (det är där jag söker mest) och det är en deltidsanställning på 20-40 timmar i månaden, då ids jag inte ens söka det. Men det är kanske det jag gör fel? Jag kanske skulle söka på allt jag bara kan. Men jag är lite rädd för att hamna på något ställe som jag vantrivs så på, att jag ändå måste säga upp mig efter en månad. Det känns nästan jobbigare än att inte jobba alls.

Det finns en sak jag inte skulle kunna jobba med. Jag skulle kunna jobba med i princip allt, utom inom äldreomsorgen. Blöjbytandet och matandet har ingenting med det att göra. Det är bara det att jag blir så kusligt illa till mods bara jag går utanför ett äldreboende. Jag får så sjukt dåligt samvete för att jag är ung, för att jag inte kan göra alla dem unga och friska igen. För det kan jag ju inte, det finns inte en enda antirynk-kräm som kan det. Det får mig att känna mig så hjälplös och värdelös, så jag skulle aldrig kunna ge dem det där värdiga slutet som de faktiskt förtjänar. Det finns folk som kan det tio resor bättre än jag, så jag lämnar det till dem.

Men allt annat hade jag nog kunna tänka mig. Eller ja, nog finns det ju en hel del jag skulle tacka nej till, men inte på grund utav arbetsuppgifterna, utan snarare pga konstiga tider typ jobba 24h ledig 24h. Vem som nu jobbar så vet jag inte, men så ni förstår hur jag tänker. :)

Idag var det då meningen att jag skulle få fara till stan och aktivera mig lite, men så blev det inte för pappa och jimmy bangade ur. Så nu ligger jag återigen här med datorn på magen och är mycket uttråkad. Och hungrig för den delen, men det är tråkigt att äta själv..

Jag ska nog försöka mig på att ladda upp en bild nu.

09.10.2008

2008-10-09 - 12:16:25

Hallå! :)

Nu när jag loggade in på min nyfunna hobby (alltså blogg.se) så blev jag faktiskt glatt överraskad. Jag hade haft två besökare! Fast när jag tänker efter så är jag själv en av dem, så då är vi alltså nere i en. Men det är fortfarande en mer än förväntat! :D

Då är det ju alltså meningen att jag nu ska berätta lite om mina högst innehållsrika dagar som just arbetssökande.

Min dag började med att jag vaknade förvånansvärt tidigt för att vara jag, någonstans runt halvnio. Hade det inte varit för den konstiga drömmen jag vaknade av hade jag nog sovit än.
Jag ålade mig ur sängen 45 minuter senare, högst ångerfull (jag gillar att sova.. MYCKET!), och släpade ner mig till köket för att göra frukost.

>> Dagens Tips: Brandts skorpor är helt klart underskattade till en kopp Te <<

Efter min mycket delikata frukost lade jag mig på soffan och tittade på något utav dessa oerhört värdekassa ordleksprogrammen fram tills nu. Så nu har jag intagit horinsontal läge för tredje gången idag (lugn bara, klockan är bara 12 än) tillsammans med Eriks systers Chihuahuaer, Chili och Mercedes. Dom kom inspringandes någonstans under ordleken medans Sofia ropade genom dörren "Visst går det bra om du är hundvakt en stuuund?!!"  Förmodligen, vad väljer man, sova ensam, eller sova med sällskap av två exakt lika trötta som jag? ;P


                                                          

08.10.2008

2008-10-08 - 19:56:48
Välkommen till min Blogg. Om att vara arbetslös.

Så, igårkväll när jag låg sömnlös (naturligtvis för att jag sovit för länge på morgonen), kom jag fram till att jag skulle börja blogga. Det känns väl kanske inte riktigt som min stil, men jag tänkte att jag skulle kunna delge resten världen om mitt liv som arbetslös, eller arbetssökande, som det så fint heter. Hur många som nu egentligen vill läsa om det :D

Hursomhelst. Det som stör mig mest är att jag nog grundlurat mig själv i två år. Jag travade in på transport, stolt som endast en tupp skulle kunna vara, och tänkte lugnt "åh fy f*n, jag kommer ju aldrig ens behöva söka ett jobb efter den här utbildningen" lika stolt stod jag med min ultra-fula studentmössa (i och för sig inte fulare än någon annans) och tänkte exakt samma sak. Oooh, så naiv jag var.

Nu sitter jag här. Arbetslös, och söker jobb. Jag funderar om jag kanske hamnade fel från början. Men just då, när de erbjöd mig ett jobb över sommaren, kändes det rätt bekvämt att bara hoppa på efter mitt halvårs praktiserande på samma ställe. Jag kunde turen jag skulle köra, jag visste var alla företag låg, och sist men inte minst så kände jag människorna jag skulle jobba med. Eftersom jag är ganska blyg bland nya människor blev det en avgörande faktor. Som sagt, rätt bekvämt. Men dock inte så långsiktigt som jag egentligen hade önskat. Men det är ju lite sent att tänka på det nu. ;P

Nåja, jag fick ju jobba två, kanske tre månader, och som alla har sagt till mig;
"Det är alltid några hund-år till en början".
RSS 2.0