Very Berry Cheesecake muffins + Creamcheese frosting

2011-03-18 - 15:00:20
Jag skrev ju att jag tänkte baka Cheesecake tidigare, men så blev inte fallet.
Jag kom ju på att jag inte hade någon Kesella hemma, vilket det ska vara i min favoritcheesecake. Jag satte mig vid datorn för att hitta nåt bra recept på cheesecake utan Kesella, och gick in på en blogg jag ofta saxar recept ifrån, Baka baka liten kaka. Jag hittade inget cheesecake recept (vilket jag nu är mycket glad för), men däremot en länk till en annan blogg, med ett recept på strawberry cheesecake cupcakes!

OH, tänkte jag, och bakade dem istället! Jag hade dock inga jordgubbar, och absolut inte färska! Så det fick istället bli frysta hallon och blåbär.. Och jag ids inte göra någon frosting eller nåt idag.. Men vet ni? Det gjorde ingenting och dessa muffins blev oförskämt goda!

Här får ni receptet, så era smaklökar också får känna på himlen!

Jag kallar dem;
Very berry Cheesecakemuffins!
15 stycken "normalmuffins"

Du behöver:
65 g Smör
125 g Färskost (philadelphia eller liknande)
150 g Strösocker (ca 1,65 dl enl. mina inte så pålitliga beräkningar)
2 ägg
½ tsk Vaniljsocker
150 g Vetemjöl (2,5 dl)
1 tsk Bakpulver
150 g Färska jordgubbar eller andra bär (jag använde nog 200-250 g frysta, men sen tinade hallon/blåbär)

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°.
Blanda mjöl och bakpulver noggrant. Jag brukar använda en gaffel för att blanda det ordentligt.
Smält smör och blanda med färskost och strösocker.
Tillsätt äggen ett i taget, vispa efter varje. Överarbeta inte, utan blanda smeten bara precis.
Tillsätt mjölblandningen och vaniljsockret och blanda ihop.
Skär jordgubbarna i små bitar eller om du har använt frysta bär, se till att de är tinade och sila bort saften.
Rör i 1 tsk mjöl i bären och vänd sen ner i smeten.
Placera ut 15 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Tips! Om du inte har någon muffinsplåt kan man använda dubbla muffinsformar (men se då till att inte ta isär dem innan), då väller de inte ut lika lätt!
Fyll formarna till ungefär 2/3.
Grädda i mitten av ugnen ca 15. minuter!

Uppdatering: Jag gjorde sen en creamcheese frosting, för vi skulle få kaffegäster. Den combon är att rekommendera!


Creamcheese frosting
Räcker till att spritsa ca 12 cupcakes

100 g Färskost
60 g rumstempererat Smör (inte margarin)
5 dl Florsocker
1 msk Färskpressad citronsaft eller citronarom (som man har på fiskpinnar ;P )
1 tsk Vaniljsocker

Blanda ihop allt till en jämn smet!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0