Vanliga cupcakes med Marshmallowfluff

2011-03-30 - 10:09:50
Cupcakesen blev bra! Så nu vet jag att det är kocken det är fel på, och inte receptet!
Fast det hade jag nog ändå gissat på, eftersom det oftast som alltid är kocken som felar. Iallafall när jag är i farten! ;)

Receptet har jag skrivit en gång tidigare fast med Vanilj (vilket jag bara stoppade i själv, kan vara därför det blev nåt skumt med bakpulvermängden, men jag vet inte).
Här får ni det exakt som det står i boken "Sött och Gott", och exakt som jag bakade dem denna gång!


Vanliga Cupcakes med Fluff av marshmallows


"Vanliga" Cupcakes
ca 12 st normalmuffins

125 g Smör
1½ dl Socker
2 Ägg
2 dl Mjöl
1½ tsk Bakpulver
2 msk Mjölk

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°.
Vispa smör och socker vitt och pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver noggrant.
Tillsätt äggen, mjölken och mjölblandningen till smörblandningen.
Vispa smeten slät, men vispa inte för länge för då går äggens "trådar" sönder och bakverket tappar sin luftighet.
Fördela smeten i formar och grädda dem i mitten av ugnen 12-15 minuter. 12 räcker för mig med normalformar.

Fluff

180 g Valfritt smältbart godis (After Eight, Riesen, Ahlgrens bilar, you name it)
3 dl Vispgrädde

Gör såhär:
Smält godiset sakta med grädden, låt inte koka!
När allt är smält, låt stå kallt, gärna över natten.
Vispa fluffigt som med vispgrädde!
*Nu när jag gjorde med marshmallows kunde jag ha tagit lite mindre godis, de väger ju så lite, men det gick bra att tillsätta grädde när jag skulle vispa upp det för att spä ut det lite.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0