Citroncupcakes med ljusrosa.. eh.. Knallcerise vitchokladkräm

2011-03-15 - 15:45:13
Igår hade jag tänkt baka cupcakes, eftersom jag ju som sagt hamnat i någon slags bakpsykos. Men allt som kunde gå fel gick fel och hade jag inte varit så snål (läs:fattig) hade jag snört dem i soporna!
Men de blev väl inte äckliga direkt, men absolut inte så som jag hade tänkt det.

Till att börja med så är ju våran ugn totalt värdekass. Om man inte är där och passar hela tiden, och vänder plåten fram och tillbaka, så blir resultaten följande:
Som en vän på Facebook sa; "Nåt för alla smaker!" Här finns allt från det lite knaprigare, till nästan kladdigt!

Sen tror jag att jag lyckades vispa äggen lite för mycket, för muffinsarna kändes väldigt.. Sega? Och detta recept brukar bli kalas (detta var visserligen första gången jag bakade det i denna ugn, så jag försöker skylla allt på den)!

Sen hade jag tänkt göra en vitchokladkräm att spritsa på, och bara för kul skull, tillsätta lite karamellfärg!..

Originalidén var ljusrosa, men.. Jag skulle skaka lös en droppe som hängde kvar på kanten och.. Tappade ner hela jädrans flaskan i smeten.
Och resultat av det blev:
Inte alls som jag hade tänkt mig, men lite fräsig färg ändå..
(har förövrigt suttit och pillat till massor av såna små blommor med en kniv, eftersom jag ännu inte tagit mig i snåltarmen och köpt några utstickare)

Dock är jag inte så stort fan av vit choklad som jag vill tro att jag är, och speciellt detta "recept" kommer jag nog inte använda nån fler gång..

Muffinsarna är vanligtvis dögoda och jag har hämtat receptet härifrån (där finns massa vackert och smaskigt)!

Toppingen gjorde jag på 100 g Vit blockchoklad och ½ dl Cremefraiche. Smält chokladen och rör ner cremefraichen, låt tjockna en stund för att sedan spritze spritze bitte.
Men som sagt, den föll inte mig särskilt bra i smaken, men då är jag inte så mycket för vit choklad.
Uppdatering: Vitchokladtoppingen var godare dagen efter. Som det mesta faktiskt är!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0