Silviakaka i långpanna

2011-04-12 - 11:46:27
Erik har länge frågat om jag inte kan baka nåt "vanligt", och jag lovade honom att när ugnen byts ut ska jag baka nåt "vanligt" i långpanna.
Silviakaka var då hans första önskemål, och det är ju en riktigt smaskig fikabit som iallafall jag lätt glömmer bort!

Jag hittade några recept som jag byggde ihop och tyckte blev goda kakor ;


Silviakaka i långpanna
1 långpanna (fast min långpanna ser lite mindre ut än vanliga, så det kanske blir för tunnt för er andras. Jag vet inte, pröva gör på 6 ägg om du är osäker)

4 (eller 6) ägg
4 (eller 6) dl Socker
4 (eller 6) dl Mjöl
4 (eller 6) tsk bakpulver
2 (eller 3) dl kallt vatten

Glasyr:
200 g Margarin (inte smör här alltså)
2 äggulor (passa på att spara vitorna och gör några goda maränger eller nåt ;P)
2 dl socker
4 tsk vaniljsocker
Kokos att strö över

Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en långpanna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver noggrant.
Tillsätt mjölblandningen och vattnet till äggsmeten och rör till en slät smet.
Häll smeten i långpannan och grädda i 15-20 minuter.
Ta ut kakan och låt svalna (ingen idé att göra glasyren innan kakan svalnat, den hinner stelna då)
Gör glasyren;
Smält margarinet, tillsätt resten av ingredienserna (obs! inte kokosen).
Låt allt sjuda upp under omrörning och låt sedan sjuda tills smeten tjocknar lite och allt är hyfsat ihopblandat.
Bred glasyren på kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna litegrann och skär sedan upp i bitar, hur stora du vill!

Ska tydligen vara god att äta med en klick vispad grädde, men jag föredrar den som den är till en kopp kaffe eller ett glas kall mjölk!
Postat av: Anonym

Hihi, kallar den där för gulkaka :P

2011-04-21 - 09:47:26
URL: http://jessicabvall.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0