En skadeskjuten Noshörning

2010-05-18 - 13:20:04
Hejsan!

På Sandra O's begäran ska jag berätta lite om gårdagens valpkurs.

Som jag misstänkte så var jag och Miro gruppens problembarn, och när vi först kom dit och jag tog ut han ur bilen var min första tanke "Jag skiter i detta, jag orkar inte".
Han skällde konstant och gjorde "utfall" mot alla de andra hundarna. Inte aggressiva utfall utan "hej-jag-vill-så-gärna-hälsa-så-jag-håller-på-att-slita-omkull-matte-utfall".

Innan vi ens hade hunnit samlas alla i gruppen hade jag nog fått bita ihop för att inte börja stortjuta, tjaa, åtminstone 5 gånger. Jag skämdes så, folk måste ju tro att han aldrig fått en enda promenad?!
Alla andras valpar var så söta, tysta och lugna. De gick snällt fot bredvid sin matte och såg nästan lite rädd ut när jag och Miro ångade fram, vrålandes som en skadeskjuten noshörning efter den lilla vägen där vi ska rasta hundarna.

 
Ja, han kan vara störig ibland vår fula lilla hund.När vi väl kommit till planen där kursen hålls gick det faktiskt lite lättare. Jag satte mig ner och försökte lugna Miro lite, medan Älskade Erik gick och hämtade lite vatten åt oss.

När övningarna skulle börja var det dock samma visa igen, så fort det blev rörelse på de andra hundarna då blev Miro skogstokig.
Vi drog oss åt sidan för att undvika så mycket störning som möjligt men under de första 10 minuterna var det lönlöst.

Men skam den som ger sig. Erik fick agera hjälpreda åt mig, hålla i Miro när det behövdes och serva mig med alla de olika hjälpmedlena (leksaker och godis), så när vi sedan for därifrån kände jag mig riktigt nöjd med både min och Miros insats.
Bara på den korta tiden hade han gjort väldigt stora framsteg och nu ser jag framemot nästa kurstillfälle.

 
För oss är du ändå alltid den bästa, snällaste, vackraste och mest underbara lilla Bordercollien någonsin!Erik sa till mig, att vi är ju faktiskt där för att få hjälp. För att lära oss hur vi ska få fason på honom.
För det är ju sällan och aldrig hunden det är fel på, utan nästan alltid ligger problemen hos hundföraren. Mig.
Men jag älskar att lära mig!
Så detta ska nog gå bra!

Nu ska jag ta en promenad med den lilla sötnosen.

Hejhej

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0